ua en ru

Міністри фінансів G7 заявили про максимальний економічний тиск на КНДР

Міністри фінансів G7 заявили про максимальний економічний тиск на КНДР Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Країни "Великої сімки" стурбовані ухиленням КНДР від міжнародних санкцій

Міністри фінансів країн "Великої сімки" (G7) прагнуть до максимального економічного тиску на Північну Корею (КНДР), яка ухиляється від міжнародних санкцій за допомогою мережі підставних і компаній-оболонок для доступу до глобальної фінансової системи. Про це повідомляє Reuters.

"Ми стурбовані ухиленням Північної Кореї від міжнародних санкцій і її постійної можливості доступу до міжнародної фінансової системи... Північна Корея мало займається бізнесом від власного імені і використовує мережу агентів, компанії-оболонки, підставні компанії і складні структури власності для доступу до міжнародної фінансової системи", - сказали у спільній заяві міністри

Нагадаємо, на початку квітня Євросоюз приєднався до останніх санкцій ООН проти Північної Кореї. Все, в результаті даного рішення загальна кількість фізичних та юридичних осіб, які потрапляють під санкції ЄС щодо КНДР, зросла до 80 осіб і 75 компаній, перелічених у списку санкцій ООН. Варто зазначити, що на додаток до цього в ЄС діють власні, окремі санкції щодо ще 55 осіб і дев'яти організацій.