ua en ru

Міністру палива "ЛНР" Ляміну загрожує 20 років за корупцію і вугільні схеми

У т.зв. «ЛНР» в рамках кримінальної справи затриманий міністр палива, енергетики та вугільної промисловості самопроголошеної республіки Дмитро Лямін. Йому інкримінують корупцію, перевищенні повноважень і шахрайстві в рамках кримінальної справи, порушеної Міндержбезпеки «ЛНР» за фактом вчинення чиновниками т.зв. республіки дій, що виходять за межі повноважень. Про це з посиланням на прес-службу МДБ ЛНР, повідомляє РІА «Новости».

«17 жовтня в рамках кримінальної справи, порушеної за фактом вчинення посадовими особами дій, що виходять за межі наданих законом ЛНР прав і повноважень, які спричинили істотне порушення прав і законних інтересів суспільства і держави, тобто, злочину, передбаченого ч.3 ст. 354 КК ЛНР, співробітниками МДБ і МВС ЛНР був затриманий міністр палива, енергетики та вугільної промисловості ЛНР Дмитро Лямін», - цитує інформагентство повідомлення прес-служби МГБ.

За даними МДБ, призначений Ігорем теслярських міністр Дмитро Лямін «неухильно виконував розпорядження кримінальних авторитетів по контрабанді вугілля і передачі під контроль криміналітету стратегічно важливих для республіки підприємств паливно-енергетичної сфери».

У прес-службі заявили, що, за даними відомства, особливого поширення діяльності члена очолюваного Ігорем теслярських т.зв. ради міністрів одержало у вугільній сфері: використовуючи своє службове становище, в період з січня по вересень 2015 незаконним шляхом реалізував України більш 3,3 млн тонн вугілля (88% від усього видобутого і реалізованого «ЛНР» вугілля).

«Свої махінації він проводив через підконтрольні йому фірми, які не мають реєстрації і не здійснюють виплати в бюджет», - уточнили в прес-службі т.зв. МГБ.
.
Повідомляється, що зазначені підприємства використовують 75-80% залізничних перевезень «ЛНР» - без сплати залізничного тарифу. Недоотриманий прибуток Луганській залізниці тільки за вересень поточного року становить близько 69 млн рублів.

У результаті злочинної діяльності Дмитра Ляміна, економіці «ЛНР» завдано збитків у розмірі понад 100 млн грн. За законами самопроголошеної республіки, міністру загрожує до 20 років позбавлення волі.

Розслідування порушень триває в рамках розпочатої в «ЛНР» кампанії по боротьбі з корупцією, що дає підстави очікувати нових викриттів чиновників самопроголошеної «республіки».