ua en ru

Міністра аграрної політики Павленко викликали на допит в МВС

Міністра аграрної політики Павленко викликали на допит в МВС Фото: Олексій Павленко

Павленко заявив, що його викликають як свідка

Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка викликали на допит до Міністерства внутрішніх справ (МВС). Про це сам Павленко повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Я готовий до активної співпраці з правоохоронцями. До речі, вчора отримав повістку на допит. В якості свідка. Сподіваюся, слідчі МВС дійсно зацікавилися відновити законність і повернути країні вкрадені мільярди. Тільки під тиском суспільства змусимо негідників повернути гроші державі", - заявив Павленко.

Повістка для МіністраЗ перших днів на посаді Міністра аграрної політики та продовольства України щоденно відчуваю присм...

Posted by Олексій Павленко on 8 Июнь 2015 г.

Міністр підкреслив, що "відомство пронизане кримінальними схемами і злочинними оборудками".

"Вже у перші три місяці ми розкрили схеми, провели фінансову перевірку всіх підприємств сфери управління Міністерства. Здійснили поглиблену фінансову діагностику 30 найбільших державних підприємств. В результаті, за моєї ініціативи в компетентні органи направлено понад 100 подань з інформацією щодо фактів масштабної корупції на загальну суму 9 мільярдів гривень", - повідомив глава Мінап Павленко.

При цьому він заявив, що на нього і його команду здійснюється тиск "через політиків, депутатів, правоохоронців, ЗМІ".

"Але впевнений, кожен отримає те, що заслуговує... Тільки за останній місяць: оголошено в розшук маститого "схемщик", колишнього керівника Укрспирту, порушено слідство щодо вкрадених вже після анексії Криму 23 мільйонів гривень у Севастопольському морському рибному порту. Розслідуються десятки інших корупційних дій", - додав міністр.

Нагадаємо, раніше вже повідомлялося, що Міністерство аграрної політики і продовольства України виявило корупційних зловживань на майже 9 млрд грн.