ua en ru

Міністр юстиції США запевнив РФ, що у разі видачі Сноудена, його не буде засуджено до смертної кари

Керівник Міністерства юстиції США Ерік Холдер запевнив Москву, що в разі повернення на батьківщину Едвард Сноуден не буде піддано тортурам, а також не буде засуджений до вищої міри покарання - смертної кари, передає Reuters.

Міністр юстиції також наголосив, що в разі повернення додому Сноуден буде користуватися всіма правами в рамках судової системи США.

Відповідну заяву було зроблено в листі Холдера, датованому 23 липня 2013 р., проте інформація про його зміст з'явилася в ЗМІ сьогодні.

Читайте також: Путін не бере участі в обговоренні з США питання щодо Сноудена

Сноуден, колишній співробітник Агентства національної безпеки (АНБ) США, 16 липня офіційно попросив тимчасовий притулок у Росії, звернувшись з цією метою у ФМС РФ. Він обгрунтував прохання тим, що побоюється тортур і страти на батьківщині. Максимальний термін розгляду заяви, згідно з російським законодавством, становить три місяці.

На даний момент Сноуден все ще знаходиться в транзитній зоні аеропорту Шереметьєво. У разі офіційного визнання владою статусу знаходження Сноудена на території РФ він отримає можливість залишити транзитну зону.