ua en ru

Міністр торгівлі Туреччини спрогнозував завершення кризи у відносинах з РФ в березні 2016 року

Міністр торгівлі Туреччини спрогнозував завершення кризи у відносинах з РФ в березні 2016 року Фото: прапори Туреччини і РФ

За словами Тюфенкчі, напруга поступово зменшується

Кризу у відносинах Туреччини і Російської Федерації (РФ) завершиться в березні 2016 року. Такий прогноз дав в інтерв'ю місцевому виданню Haberturk міністр торгівлі і митниці Туреччини Бюлент Тюфенкчі.

За його словами, напруга поступово зменшується.

"Ми прогнозуємо, що у лютому-березні вона зійде нанівець", - зазначив він.

Також глава Мінторгу Туреччини зазначив, що російські санкції будуть мати мінімальний вплив на банківський сектор, а користувачі кредитних карт не відчують впливу зовсім.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що не сприймає серйозно останній коментар президента Росії Володимира Путіна щодо збитого СУ-24.

Прем'єр також назвав заяви Путіна щодо причетності родини президента Реджепа Ердогана до корупційних схем "радянською пропагандою". За словами Давутоглу, подібні заяви пов'язані з тим, що Путін працював у КДБ в еру радянської пропаганди.

Нагадаємо, офіційний представник Білого дому Джош Ернест назвав "нонсенсом" припущення президента РФ Володимира Путіна про те, що Анкара могла збити російський військовий літак Су-24 на догоду Вашингтону.