ua en ru

Міністр оборони РФ прибув до Білорусі, обговорять військове співробітництво

Міністр оборони РФ прибув до Білорусі, обговорять військове співробітництво Фото: Сергій Шойгу (kremlin.ru)
Автор: РБК-Украина

До Білорусі з робочим візитом прибула військова делегація з Російської Федерації. Делегацію очолює російський міністр оборони Сергій Шойгу.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Білорусі в Telegram.

Повідомляється, що Шойгу прибув до Білорусі на переговори. Очікується обговорення питань двостороннього військового співробітництва між країнами.

Нагадаємо, цього тижняі до Білорусі прибули російські десантники, які візьмуть участь у військових навчаннях "Слов'янське братерство-2020". У навчаннях на полігоні в районі Бреста, який знаходиться біля польського кордону, візьмуть участь до 1 500 військовослужбовців, понад 150 одиниць авіаційної, бойової та спеціальної техніки.

Навчання пройдуть у два етапи. Перша фаза передбачає злагодження підрозділів, друга - активна - пройде на "Брестському" полігоні з 21 по 23 вересня.

Крім того, вчора стало відомо, що в жовтні в Білорусі пройдуть навчання миротворчих сил країн-учасниць Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). У них візьмуть участь військові Російської Федерації, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизії та Таджикистану.