ua en ru

В Білорусь на навчання прибули російські десантники

В Білорусь на навчання прибули російські десантники Фото: після навчань російські військові повинні повернутися в РФ (facebook.com/mod.mil.rus)

У Білорусі стартують спільні з Росією військові навчання "Слов'янське братерство-2020". На полігон поблизу Бреста, що знаходиться поруч з польським кордоном, прибув підрозділ 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії Повітряно-десантних військ Росії.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони Білорусі.

Від Збройних сил Білорусі в навчаннях візьмуть участь військові 38-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади сил спеціальних операцій.

"Всього в практичних діях буде задіяно до 1500 військовослужбовців, понад 150 одиниць авіаційної, бойової та спеціальної техніки. Після завершення навчань російські військовослужбовці повернуться на батьківщину", - повідомили у Міноборони Білорусі.

Навчання проводяться у два етапи. Перша фаза передбачає злагодження подразделенйи. Друга фаза є активною, вона пройде на "Брестський" полігоні з 21 по 23 вересня.

"У ході навчання військовослужбовці двох країн відпрацюють питання спільних дій при виконанні завдань по боротьбі з тероризмом, організації і ведення спеціальних дій при виконанні контртерористичних завдань", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, Білорусь і Росія мають намір провести спільні військові навчання на території обох країн.

Раніше РБК-Україна писало, що у Білорусі в повну готовність перевели танкові і артилерійські бази. Навчання в цій країні активізувалися на тлі заяв президента Олександра Лукашенка про нібито військової загрози з боку НАТО.