ua en ru

Міністр закордонних справ Норвегії 5 вересня відвідає Донбас

Міністр закордонних справ Норвегії 5 вересня відвідає Донбас Фото: Іне Еріксен Сьорейде (facebook.com/patriotyorgua)

За словами Клімкіна, Норвегія має намір надати Україні додаткову допомогу

Міністр закордонних справ Королівства Норвегія Іне Сьорейде завтра, 5 вересня, відвідає лінію розмежування на Донбасі. Про це сьогодні під час спільної прес-конференції з міністром закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде повідомив глава МЗС України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми говорили про окупований Донбас... Завтра в неї (міністра закордонних справ Норвегії, - ред.) буде шанс подивитися на це своїми очима. Тому що це зовсім по-іншому, коли ти просто говориш з тими, хто перебуває там", - сказав він.

За словами Клімкіна, Норвегія має намір надати Україні додаткову допомогу.

Окрім цього, за словами міністра, сьогодні під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Азовському морі та в окупованому Криму.

"Норвегія дуже послідовна, вона підтримує нас на всіх міжнародних майданчиках", - підсумував голова українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, в Україні з робочим візитом 4-6 вересня 2018 року перебуває міністр закордонних справ Норвегії Іне Сьорейде.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко виступив з ініціативою підготовки країнами Евросоюзу цільових програм шефства над окремими містами українського Донбасу з метою сприяння їхньому відродженню та відновленню інфраструктури.