ua en ru

Міністр фінансів РФ: Без В.Путіна не обходиться жодне велике рішення в економіці

У всіх ключових рішеннях російської економічної політики останнє слово завжди залишається за прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним, повідомив міністр фінансів РФ Олексій Кудрін в інтерв'ю авторитетному фінансовому часопису Euromoney, пише РБК. "Він (В.Путін) особисто ухвалює всі ключові рішення відповідно до свого розуміння економіки", - сказав О.Кудрін, визнаний експертами Euromoney кращим міністром фінансів 2010 р.
Президент Росії Дмитро Медведєв має вагоме слово у низці економічних питань, таких як, наприклад, податки або державний бюджет, відзначив О.Кудрін. "Що стосується податкової сфери, дефіциту (федерального бюджету), великих державних програм, будь-яке рішення ухвалюється колегіально, разом з президентом і прем'єр-міністром", - вказав в інтерв'ю глава Міністерства фінансів РФ.
Напередодні Euromoney назвав О.Кудріна міністром фінансів року. Журнал високо оцінив політику заощадження нафтових доходів, що проводилася міністром, в Стабілізаційному фонді, завдяки якій російська економіка вийшла з кризи в набагато кращій формі, ніж могло бути. "О.Кудріна справедливо називають фіскальним менеджером вищого порядку, - відзначає Euromoney. - Не тільки на Заході, де його прихильність вільному ринку і фіскальному консерватизму надовго зробила його улюбленцем іноземних інвесторів, але і в Росії - країні, де до реформаторів завжди відносилися з настороженістю".