ua en ru

Міністр фінансів Єгипту пішов у відставку як протест проти бездіяльності уряду

Міністр фінансів Єгипту Хазем ель-Беблави пішов у відставку. Таке рішення глава єгипетського Мінфіну прийняв як протесту проти нездатності уряду впоратися з заворушеннями у столиці держави Каїрі, передає Associated Press з посиланням на місцевий державний телеканал.
Сам Хазем ель-Беблави ніяк не обгрунтував свою відставку. Детальніше про причини відходу міністра висловився його помічник, який побажав залишитися неназваним. За його словами, глава відомства висловив невдоволення нездатністю уряду адекватно вирішити проблему протестів. Як зазначив помічник міністра, у своєму листі голові уряду Х.ель-Беблави заявив, що "більше не може так працювати".
9 жовтня ц.р. християни-копти влаштували перед будівлею державного телебачення в Каїрі акцію протесту проти негативної реакції мусульман-радикалів на спробу побудувати церкву в місті Асуан. Після цього демонстрантів атакували невідомі, одягнені в цивільний одяг, закидавши камінням протестуючих і обстрілявши з дробовиків. Потім копти вступили в зіткнення з солдатами і поліцейськими, які забезпечують охорону порядку під час акції. Повідомлялося, що учасники мітингу відібрали у кількох військових вогнепальну зброю і застосували його проти інших солдатів і поліцейських.Кілька бронетранспортерів єгипетської армії було підпалено.
За останніми даними, в результаті безладів загинули вже 26 людей, постраждали більше 200.