ua en ru

Міністр економіки Сербії вважає можливим підписання з Україною угоди про вільну торгівлю

Міністр економіки Сербії Небойша Чирич вважає важливим і можливим підписання договору про вільну торгівлю між Сербією та Україною. Про це він заявив на прес-конференції після відкриття в Київській області елеваторного комплексу, передає кореспондент РБК-Україна.
"Я вважаю можливим і важливим підписання між Сербією і Україною договору про вільну торгівлю. Такі договори діють між РФ і Сербією, між Сербією і Білорусією. Особливо важливо було б також мати (такий договір) між Україною та Сербією", - сказав Чирич.
Він також зазначив, що в минулому році в Україні відбулася зустріч представників українського та сербського бізнесу, на якій був присутній віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко і тоді ж багато українських підприємств висловили і підтверджують сьогодні свою зацікавленість вкладення інвестицій в Сербію. Він зазначив, що "Україну цікавить туристичний, енергетичний сектори, а також проекти, які є власністю держави".
Також Чирич повідомив, що на сьогоднішній день питання вступу Сербії до СОТ знаходиться в активній фазі і Сербія майже повністю пройшла шлях узгодження її членства в цій організації з декількома країнами-членами СОТ: США, Україна.