ua en ru

Міністр економічного співробітництва Німеччини відвідає Україну 13-14 жовтня

Міністр економічного співробітництва Німеччини Герхард Мюллер відвідає Україну 13-14 жовтня.

Міністр економічного співробітництва Німеччини Герхард Мюллер відвідає Україну 13-14 жовтня. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

Згідно з повідомленням МЗС, німецький міністр відвідає Київ і Харків. Він також візьме участь у церемонії передачі гуманітарної допомоги, яку Німеччина направила громадянам України.

Зазначимо, 9-10 жовтня відбувся робочий візит Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Німеччини. В ході візиту він провів зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером, радниками Федерального канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики та політики безпеки Крістофом Хойзгеном та з питань європейської політики Николаусом Майєр-Ландрутом, а також головою комітету Бундестагу у закордонних справах Норбертом Рьоттгеном.

Клімкін подякував німецьким колегам за гуманітарний конвой у складі 112 вантажних автомобілів на загальну суму понад 12 млн. євро, який нещодавно прибув в Україну.

Основна увага переговорів була прикута до стабілізації ситуації на Донбасі та взаємодії з Німеччиною, в тому числі, в контексті посилення ролі ОБСЄ у цьому питанні. Крім того, обговорено взаємодію України з Німеччиною в контексті реалізації євроінтеграційного курсу України.

Нагадаємо, сьогодні Державна служба надзвичайних ситуацій України повідомила про розвантаження 86 вантажівок гуманітарної допомоги з Німеччини.