ua en ru

Міністерство транспорту та зв’язку України вдосконалюватиме умови судноплавства на Дунаї

Міністерство транспорту та зв'язку України запровадить низку змін, пов'язаних з розвитком судноплавства в Дунайському регіоні. Зокрема, буде введено уніфіковані вимоги до посвідчень судноводіїв, впроваджено сучасні засоби навігації та зв'язку й визначено технічні параметри суднового ходу. Усі ці заходи необхідні для безпечного судноплавства на Дунаї за сучасних умов і в майбутні роки.

Таке рішення було ухвалено в Будапешті (Угорщина), де відбулося засідання Дунайської комісії, членом якої є Україна. Вітчизняну делегацію очолював заступник голови Укрморрічфлоту - головний державний інспектор з безпеки судноплавства Ілля Тихонов, повідомляє пресова служба Міністерства транспорту та зв'язку.

Голова та члени делегації висловили готовність розвивати системи сучасних засобів навігації та зв'язку в українській частині Дунаю відповідно до стандартів, що приймаються Дунайською комісією.

Для запобігання у подальшому інцидентам, подібним до нападу на судно Українського дунайського пароплавства «Звездный», представниками України було запропоновано розробити рекомендації з підготовки екіпажів суден при загрозі незаконних дій, а також відпрацювати механізми оповіщення та оперативної взаємодії суден з владними та правоохоронними органами країн, через які проходить Дунайський транспортний коридор.

У цьому засіданні Дунайської комісії брали участь представники Австрії, Болгарії, Угорщини, Німеччини, Росії, Румунії, Сербії, Словаччини, а також представники Європейської економічної комісії Організації Об'єднаних Націй (ЄЕК ООН), Європейської Комісії (ЄК) та Центральної комісії судноплавства Рейном (ЦКСР).