ua en ru

Міністерство торгівлі США відмовилося від розслідування можливих дій КНР з держпідтримки експорту товарів

Міністерство торгівлі США відхилило вимогу провести розслідування для того, щоб встановити, чи чинить Китай підтримку експорту товарів на державному рівні шляхом штучного заниження своєї національної валюти - юаня. Як ідеться в заяві відомства, його керівництво не бачить законних причин для початку подібного розслідування, передає РБК з посиланням на Reuters. Низка американських бізнесменів і парламентарів впевнена, що КНР штучно занижує юань на 40%, що дає компаніям цієї країни торговельні переваги.
Міністерство торгівлі США прийняло дане рішення, розглядаючи обставини імпорту в США з Китаю крейдованого паперу і пресованого алюмінію.
У той же час відомство повідомило про встановлення попередніх компенсаційних мит на продукцію з пресованого алюмінію з Китаю у розмірі від 6,18% до 137,65% для того, щоб компенсувати інші незаконні субсидії виробникам товарів з алюмінію. У Білому домі упевнені, що в 2009 р. китайська влада незаконно субсидувала компанії, зайняті виробництвом продукції з алюмінію, на суму 514 млн дол.
У 2009 р. США імпортували різних товарів з КНР на суму, що перевищує 500 млн дол.