ua en ru

Міністерство технологій Індонезії заблокувало веб-версію Telegram

Міністерство технологій Індонезії заблокувало веб-версію Telegram Фото: Telegram (unsplash)

Багато Telegram-каналів поширюють заборонений контент

Міністерство інформаційних технологій і зв'язку Індонезії направило інтернет-провайдерам лист з проханням обмежити доступ до 11 доменів Telegram. Про це повідомляє прес-служба міністерства технологій і зв'язку Індонезії.

Повідомляється, що багато Telegram-каналів поширюють заборонений контент, в тому числі пропагують радикальні погляди і тероризм. Крім того, на деяких з них можна знайти інструкції з виготовлення вибухівки.

Відмічено також, що влада може повністю заблокувати додаток, якщо розробник не розкриє технологію по роботі з протиправним контентом, поширюваним через месенджер. На думку індонезійської влади, Telegram може загрожувати безпеці країни, оскільки не розкриває дані про роботу з нелегальним контентом.

У відповідь засновник Telegram Павло Дуров заявив, що не отримував жодних скарг від уряду.

"Це дивно, ми не отримували жодних запитів/скарг від індонезійського уряду. Ми проведемо розслідування і зробимо заяву", - написав Дуров у Twitter.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що месенджер Telegram надав всі необхідні за законом дані для внесення до реєстру організаторів поширення інформації.