ua en ru

Міністерство оборони розраховує під час осіннього призову призвати на строкову службу до ЗСУ приблизно 20 тис. осіб

Міністерство оборони розраховує під час осіннього призову призвати на строкову службу до ЗСУ приблизно 20 тис. осіб, повідомив журналістам міністр оборони Михайло Єжель, передає кореспондент РБК-Україна.

М.Єжель зазначив, що уряд сьогодні на своєму засіданні ухвалив постанову «Про затвердження чисельності громадян України, що підлягають призову на строкову військову службу, обсягу видатків для проведення призову у жовтні-листопаді 2010 р.

«Все йде по плану, ніяких збоїв у підготовні до осіннього призову немає» - заявив М.Єжель. За його словами, восени планується призвати до лав Збройних сил України (ЗСУ) приблизно 20 тис. громадян. «Передбачено виділити 1,2 млн грн на здійснення заходів пов'язаних з осіннім призовом. Цих коштів достатньо», - заявив М.Єжель. Також, за словами міністра оборони, в наступному році планується і далі зменшувати кількість громадян, які будуть призвані на строкову службу у ЗСУ.

Нагадаємо, за словами заступника начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенанта Володимира Артюха, цієї весни виклику на призовні комісії підлягало 378 тис. осіб, з яких за відповідними якісними показниками можливо відправити для проходження строкової військової служби лише трошки більше 30 тис. осіб, тобто лише 8%. У той же час, навесні 2007 р. ця цифра становила 46 тис. 840 осіб.