ua en ru

Міністерство інфраструктури заявляє про готовність отримати перший транш ЄС для впровадження транспортної стратегії України

Україна виконала всі умови по наданню першого траншу фінансування Європейським Союзом програми "Підтримка впровадження транспортної стратегії України". Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Під час зустрічі представників українських Міністерств-бенефіціарів та Європейської комісії було досягнуто домовленості про створення спільної групи з моніторингу (одна з умов фінансування) виконання програми "Секторальна бюджетна підтримка", яка реалізується ЄС в Україні. Ще дві умови надання першого траншу були виконані наприкінці 2010 р. - прийняття Держбюджету на 2011 р. та затвердження Національної транспортної стратегії України до 2020 р.
"Ця зустріч - початок великої події, реальний початок співпраці України та ЄС в рамках впровадження програми "Підтримка впровадження транспортної стратегії". Оскільки від того, як буде адаптоване наше законодавство до законодавства Європи, міжнародних норм та стандартів, залежатиме наше просування до транспортної системи ЄС", - наголосила заступник міністра інфраструктури Катерина Фоменко.
Представник Європейської комісії Ханс Райн висловив впевненість, що виконання усіх умов угоди про фінансування сприятиме подальшій співпраці Європейського Союзу з Україною. "Ми цілком відзначили бажання розвитку інфраструктури транспортного комплексу і важливість ефективного управління транспортною галуззю в рамках загального господарського комплексу України. І саме в цьому полягає причина, чому ЄС приділяє величезну увагу розвитку транспортної галузі: з одного боку це сприятиме економічному розвитку країни, а з іншого - безумовному покращенню наших комерційних стосунків", - зазначив Х.Райн.
Нагадаємо, у рамках зазначеної програми Європейський союз надасть Україні фінансову допомогу у розмірі 65 млн євро для впровадження транспортної стратегії. Передбачено надання щорічних чотирьох змішаних траншів - фіксованих та обумовлених.