ua en ru

Міністерство фінансів США ввело санкції проти Кадирова

Міністерство фінансів США ввело санкції проти Кадирова Фото: Рамзан Кадиров (kremlin.ru)

Мінфін Штатів вніс у санкційний список 5 громадян РФ

Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки (США) ввів санкції стосовно глави Чечні Рамзана Кадирова і ще п'ять громадян Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба Мінфіну США.

Згідно з інформацією прес-служби, з так званого "акту Магнітського" у санкційний список внесли п'ять громадян РФ, включаючи Рамзана Кадирова. Також санкції введені проти Аюба Катаєва, Юлії Майорової, Андрія Павлова та Олексія Шешени.

Відзначимо, в 2012 році в США прийняли так званий "акт Магнітського" - закон про санкції проти чиновників РФ, яких вважають винними у порушенні прав людини. У 2016 році дію закону поширили і на посадових осіб інших країн за такі порушення; схожі закони про санкції проти порушників прав людини прийняли ще ряд держав.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент Канади рекомендує уряду розширити санкції проти РФ.

"Уряду Канади рекомендується розширити канадські санкції, в тому числі застосувавши закон про жертви корумпованих іноземних урядів (закон Сергія Магнітського), проти відповідальних за сприяння збройного конфлікту в Україні, а також розширити співпрацю зі своїми союзниками, включаючи НАТО, для зміцнення санкційного режиму", - йдеться в переліку рекомендацій у звіті комітету парламенту Канади з питань оборони.