ua en ru

У Міністерстві інфраструктури створять три нових директорати

У Міністерстві інфраструктури створять три нових директорати Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

Нові підрозділи відповідатимуть за формування державної політики за різними напрямками

У Міністерстві інфраструктури передбачено створення трьох нових директоратів для підсилення функціонування та запровадження інноваційного підходу. Про це повідомив міністр Володимир Омелян, передає прес-служба Мінінфраструктури.

"Генеральні директорати - це складові нової структури, які відповідатимуть за формування державних політик, аналізуватимуть проблеми в галузі, консультуватимуться з громадськістю та стейкхолдерами, а також пропонуватимуть рішення", - розповів міністр.

Зокрема, генеральний директорат державної політики з питань безпеки на транспорті відповідатиме за формування державної політики з питань безпеки та державного нагляду (контролю) за безпекою на транспорті з метою збереження життя та здоров’я осіб, які користуються транспортом загального користування.

Генеральний директорат цифрової інфраструктури та державної політики з питань послуг поштового зв'язку відповідатиме за інтеграцію сфери надання послуг поштового зв’язку та цифрових технологій у світовий інформаційно-комунікаційний простір; забезпечення розвитку цифрової інфраструктури та інформаційних технологій, зокрема створення безпечної, керованої та динамічної ІТ-інфраструктури управління ресурсами.

Генеральний директорат стратегічного планування та координації державної політики в галузі транспорту відповідатиме за модернізовану інтероперабельну транспортну інфраструктуру, створену, зокрема, шляхом запровадження прозорої та ефективної системи планування, залучення та моніторинг використання фінансової допомоги (інвестицій) за пріоритетними напрямками розвитку всієї галузі транспорту та економіки країни.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України працює над програмою відновлення інфраструктури Донбасу.