ua en ru

У Мінфіні розповіли подробиці розміщення євробондів України

У Мінфіні розповіли подробиці розміщення євробондів України Фото: Юрій Буца (колаж РБК-Україна)

Українські євробонди викупили інвестори з США та Великобританії

Заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Буца розповіли подробиці розміщення українських євробондів. Про це він повідомив в Facebook.

"Основними покупцями нових 15-річних єврооблігацій України на 3 млрд доларів виступили інвестори з США (46%) і Великобританії (36%)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією заступника міністра, фінальна алокація відбулася серед близько 300 інвесторів, з яких 78% - asset managers, 15% - хедж фонди. 46% аллокации - інвестори з США, 36% - Великобританія, 16% - континентальна Європа.

"Вразив інтерес до України як емітента. Пікова сума заявок в книзі склала 9,5 млрд доларів від близько 350 інвесторів", - резюмував Буца.

За його словами, допомогу в розміщенні єврооблігацій України надали юридичні компанії Avellum, White & Case, Саєнко Харенко, Latham & Watkins, а також інвестиційні компанії Rothschild і FinPoint.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву секретаря Національної інвестиційної ради Бориса Ложкіна, що успішне розміщення Міністерством фінансів 3 млрд доларів облігацій на міжнародному ринку стало свідченням серйозного інтересу інвесторів до України.