ua en ru

Мінінфраструктури усунуло небезпеку забруднення акваторії Чорного моря

Завершено відкачку палива та сумішей, що містили нафтопродукти, із теплоходу "Ibrahim-Y", який сів на мілину біля мисуТарханкут. Після отримання необхідних дозволів усі небезпечні речовини були відкачані з теплоходу на спеціалізоване збиральнесудно "Аква - Трейдер", яке прибуло з Керчі, повідомляє прес-служба відомства.

"Усього було перекачано 122 метри кубічних сумішей з високим змістом нафтопродуктів та 0,1 куб. метра промасленого дрантя. Станом на ранок 21 квітня на борту "Ibrahim-Y" не залишилося жодних речовин, що містили б нафту. Будь-яка екологічна не безпека з цього приводу повністю ліквідована. Зараз на борту судна знаходиться 5,5 тис. тонн вантажу - залізної заготовки", - зазначено у повідомленні.

Навігаційної небезпеки судно не представляє. Питання щодо подальших робіт з вивантаження вантажу та підйому чи видалення судна мають вирішуватися між судновласником та спеціалізованими організаціями.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 року теплохід "Ibrahim-Y" (прапор Камбоджі) сів на мілину у 800 метрах від західного узбережжя Криму в районі мису Тарханкут. На борту судна знаходилися 15 членів екіпажу, які дісталися до берега на суднових рятувальних засобах, жоден з них не постраждав.
Для оперативного вирішення проблеми Державною адміністрацією морського та річкового транспорту було створено оперативний штаб, проведено керівництво рятувальною операцією, оперативно здійснювався обмін інформацією з судно власником та його агентом, підготовлено детальний план зняття судна з мілини.