ua en ru

Мінінфраструктури спростило порядок огляду суден

Мінінфраструктури спростило порядок огляду суден Фото: Міністерство інфраструктури

Огляди суден здійснюється безкоштовно для суден та їх власників

Міністерство інфраструктури затвердило нову редакцію інструкції про огляд суден, які здійснюють плавання (експлуатуються) на внутрішніх водних шляхах України, передає прес-служба відомства.

"Наказом Міністерства інфраструктури України від 22.12.2015 №549 затверджена нова редакція Інструкції про огляд суден, які здійснюють плавання (експлуатуються) на внутрішніх водних шляхах України. Це черговий крок на шляху дерегуляції та спрощення ведення бізнесу судноплавним компаніям", - сказано в повідомленні.

Так, інструкція визначає виключний перелік підстав для проведення огляду судна, порядок проведення огляду, особливості та порядок огляду не конвенційних суден та суден під іноземним прапором, що здійснюють плавання річками України. Також зменшується обсяг питань, що перевіряються під час оглядів суден. Крім того, скасовані проміжні протягом року профілактичні огляди, які здійснювалися раз на три місяці, а також зменшено кількість документів, що перевіряються на судні.

"Аби огляди були об'єктивними, відтепер державний інспектор зобов'язаний інформувати капітана судна про його право на оскарження результатів огляду. Крім того внесена вимога до інспекторів щодо форменого одягу та пред'явлення капітанам суден, що перевіряються, посвідчення державного інспектора. Також встановлені типові форми актів огляду суден в залежності від типу судна, що оглядається", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що огляди суден здійснюється безкоштовно для суден та їх власників.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України прийняв рішення про регулювання окремих питань прикордонного режиму та створення умов для забезпечення більш ефективного відстеження надводної обстановки в територіальному морі і внутрішніх водах України. Відповідну постанову № 52 "Про внесення змін до Положення про прикордонний режим" було прийняте 3 лютого 2016 року.