ua en ru

Мiнiнфраструктури складе реєстр місць скупчення нелегальних перевізників і пасажирів

В рамках боротьби з нелегальними автоперевізниками Мініфраструктури працює над створенням реєстру місць стихійного скупчення нелегальних автоперевізників і пасажирів. Про це на сьогоднішньому засіданні робочої групи параментского комітету з питань транспорту та інфраструктури заявив директор департаменту автомобільного транспорту Мiнiнфраструктури Дмитро Півнів, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, 17 січня було проведено чергову міжвідомчу нараду, "де було поставлено завдання створити реєстр стихійних місць скупчення пасажирів і перевізників, пропрацювати дану ситуацію і вжити відповідні заходи".
Також, за його словами, було проведено спільну нараду Минфраструктуры, КМДА і КОДА "на предмет легалізації даних перевізників, які працюють в тіньовому секторі, або на неналежному рівні у них оформлені документи".
У свою чергу, народний депутат України, член фракції Партії регіонів, голова робочої групи парламентського комітету з питань транспорту і зв'язку Ігор Шкіря зазначив, що "найближчим часом за нашою ініціативою, підтриманою Борисом Колесніковим, буде проведено нараду на рівні Кабінету міністрів, на якій будуть покликані всі служби і структури, щоб всі разом найактивнішим чином включилися в цю роботу", - сказав Шкіря.
За його словами, рішучі кроки для вирішення цієї проблеми необхідно зробити до початку проведення в Україні Чемпіонату Європи з футболу.
Нагадаємо, раніше Мiнiнфраструктури повідомило, що залучить до врегулювання ситуації, яка виникла через масовість стихійних місць відправлень автобусів і нелегальних перевезень в Києві, широке коло фахівців: Державну податкову адміністрацію, Міністерство внутрішніх справ, Київську міську державну адміністрацію, Київську обласну державну адміністрацію та інші структури.