ua en ru

Мінінфраструктури об’єднує органи влади у боротьбі з нелегальними київськими перевізниками

Мінінфраструктури залучає до врегулювання ситуації, що виникла через масовість стихійних місць відправлень автобусів та нелегальних перевезень у місті Києві, широке коло фахівців: Державної податкової адміністрації, Міністерства внутрішніх справ, Київської міської державної адміністрації, Київської обласної державної адміністрації та інших структур. Обговорення та визначення порядку узгодженої координації дій з цього приводу відбулося у рамках засідання у Міністерстві інфраструктури України під головуванням директора департаменту автомобільного транспорту Дмитра Пєтухова, передає прес-служба Міністерства.

"Міністерство інфраструктури України, зважаючи на значну кількість скарг, заяв та повідомлень суб'єктів господарювання, що здійснюють діяльність на ринку пасажирських перевезень, профспілкових організацій та підприємств автомобільної галузі, вважає за необхідне вжити всіх можливих заходів щодо ситуації, яка склалася протягом останніх років на ринку регулярних пасажирських перевезень у Києві", - сказав Петухов. Він наголосив на необхідності розробки спільного плану заходів з боротьби з нелегальними перевізниками, який би чітко визначав порядок взаємодії центральних органів виконавчої влади. План має бути спрямований на недопущення ухилення від сплати податків автоперевізниками, підвищення безпеки руху, забезпечення виконання норм законодавства стосовно перевезення пільгових категорій громадян тощо.

За словами Петухова, комплексне та ефективне вирішення проблеми передбачає в першу чергу створення для автоперевізників таких умов, за яких їм буде економічно невигідно здійснювати відправлення автобусів зі стихійних місць стоянок замість автовокзалів та автостанцій.