ua en ru

Мінінфраструктури розробило головні принципи організації контейнерних перевезень в Україні

Міністерством інфраструктури України розробило основні принципи організації контейнерних перевезень в Україні, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури. В місті Одеса під головуванням директора Департаменту державної політики в галузі морського та річкового транспорту Мінінфраструктури Володимира Севрюкова відбулося перше засідання робочої групи з розробки законопроекту "Про контейнерні перевезення в Україні".

Учасники обговорили доцільність та необхідність розробки та подальшого прийняття законопроекту "Про контейнерні перевезення в Україні". Учасники підкреслили важливість цієї розробки для врегулювання основних проблем митного оформлення контейнерів: законопроект має на законодавчому рівні спростити процедуру контролю та зменшити тривалість оформлення контейнерів в українських портах.
Група визначила головні механізми та напрямки подальшої роботи над законопроектом, окреслила основні ідеї та положення, що обов'язково мають бути передбачені в документі.
Нагадаємо, питання розробки проекту закону України "Про контейнерні перевезення в Україні" ініційовано морськими торговельними портами, експедиторами України, приватними терміналами з метою створення належних конкурентних умов та розвитку контейнерних перевезень в Україні.
Наказом Міністерства інфраструктури України від 12 жовтня 2011 року № 421 створено робочу групу з розробки законопроекту "Про контейнерні перевезення України", до складу якої увійшли представники морських торговельних портів, найбільших контейнерних операторів, приватних терміналів, Мінінфраструктури, "Укрзалізниці" та АсМАП.