ua en ru

Мінінфраструктури розробило механізм пільгового кредитування для оновлення пасажирського рухомого складу

Міністерство інфраструктури України в рамках Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки для оновлення пасажирського рухомого складу розробляє механізм пільгового кредитування для вітчизняних автоперевізників.

"Цією програмою передбачено оновлення парку міського громадського транспорту - трамваїв, тролейбусів і автобусів - комунальними підприємствами, а також закупівля нових автобусів приватними підприємцями. І якщо по електротранспорту вже є певні зрушення, то по рухомому складу приватного сектора ринку потрібен нормативний документ, яким буде регулюватися процес кредитування", - розповів директор департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Петухов.

До перевізників, які захочуть брати участь в оновленні парку під державні гарантії, висуватимуться певні вимоги. Серед основних, на яких наполягає Мінінфраструктури наявність: не менше 10 автобусів, власної виробничої бази і своїх маршрутів. Перевізникам пропонується купувати автобуси великої пасажиромісткості, з довжиною кузова не менш 8,8 м, а також з урахуванням безбар'єрного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями: "Тобто в програмі оновлення рухомого складу будуть брати участь досить потужні автотранспортні підприємства. Отже така вимога буде сприяти так званому "укрупнення" - об'єднання дрібних підприємств у потужні" , - сказав Пєтухов.