ua en ru

Мінінфраструктури розраховує отримати частину з 500 млн євро кредитів від Німеччини на відновлення транспортної системи Донбасу

Міністерство інфраструктури України розраховує на реалізацію окремих проектів з відновлення роботи транспортної системи на Донбасі у рамках надання 500 млн євро кредитних гарантій від Німеччини.

Міністерство інфраструктури України розраховує на реалізацію окремих проектів з відновлення роботи транспортної системи на Донбасі у рамках надання 500 млн євро кредитних гарантій від Німеччини. Про це йшлося під час зустрічі фахівців відомства на чолі з заступником міністра-керівником апарату Володимиром Корнієнком із німецькою делегацією, передає прес-служба міністерства.

"Важливо не переривати сполучення людей, які там залишилися, із рештою України. Й наше завдання, не зважаючи на пошкодження, забезпечити роботу транспортної системи", - наголосив Корнієнко.

За його словами, значних руйнувань зазнали залізничні і автомобільні мостові переходи, окремі з яких вдалося тимчасово відновити, зокрема із використанням понтонних конструкцій, втім подекуди автодорожні об'єкти знищені повністю. Відтак Мінінфраструктури першочергово орієнтується на отримання відновлювальних матеріалів та техніки у рамках співпраці з Німеччиною.

Крім того повідомляється, що Мінінфраструктури готове надати перелік об'єктів, відбудову яких у середньостроковій перспективі теж може бути профінансовано у рамках кредитних гарантій Німеччини.

Повідомляється, що представники міністерств Німеччини приїхали до України з метою ознайомлення із пріоритетами по відновленню соціально важливих об'єктів у східних областях, на що потенційно можна залучати фінансову допомогу під ці кредитні гарантії.Консультації стосовно надання фінансової допомоги від Німеччини на відновлення транспортної інфраструктури триватимуть й надалі.

Такі ж зустрічі німецька делегація провела і з представниками Міністерства фінансів України, Міністерством економіки та розвитку України і Кабінетом міністрів України.

Зазначимо, наприкінці вересня 2014 р. стало відомо, що за ініціативою канцлера Ангели Меркель Німеччиною буде виділено 500 млн євро кредитних гарантій на відбудову інфраструктури Донбасу.

Нагадаємо, раніше міністр з питань економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герд Мюллер закликав ЄС розширити гумпомощь переселенцям в Україні.