ua en ru

Мінінфраструктури попереджає про часткову заборону руху транспорту на дорогах Грузії через негоду

Міністерство інфраструктури України звертає увагу автоперевізників, які планують поїздки до Грузії, про обмеження в русі на деяких ділянках доріг, спричинені складними погодними умовами. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"Міністерство економічного і сталого розвитку Грузії попереджає, що у випадку погіршення погодних умов та накопичення автотранспорту на ділянці дороги перед Хрестовим перевалом пропуск транспортних заходів з причепами, напівпричепами, а також автобусів з кількістю місць понад 30, через КПП "Верхній Ларс - Казбегі" може бути тимчасово обмежений. Нині, згідно з даними посольства України в Грузії, контрольно-пропускний пункт (КПП) "Верхній Ларс-Казбегі" на російсько-грузинському кордоні працює у звичайному режимі, затримок з пропуску транспорту через кордон немає", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією департаменту автомобільних доріг Міністерства економічного і сталого розвитку Грузії, у зв'язку інтенсивним снігопадом та ожеледицею на ділянці дороги Кобі Гудуарі (Поста) траси Мцхета-Степанцмінда-Ларс забороняеться рух транспортних засобів з причепами, напівпричепами, а також автобусів з понад 30 місцями. Для інших типів автотранспорту рух дозволений за умови наявності ланцюгів проти ковзання, а також для автотранспорту з двома або більшою кількістю ведучих мостів. На ділянці дороги Кобі-Гудуарі (Поста) рух здійснюється через лавинозахисні тунелі.

Через інтенсивний снігопад та ожеледицю також заборонено рух всіх видів автотранспорту через Гамборський перевал траси Тбілісі-Телаві.

На інших автошляхах Грузії, зокрема, у районі Рікотського перевалу траси Тбілісі-Кутаїсі, рух автотранспорту є вільним.

Читайте також: У Чернівецькій обл. відновлено рух через пропускний пункт "Сірет - Порубне" на кордоні з Румунією