ua en ru

Мінінфраструктури пропонує повернути техогляд з 2019

Мінінфраструктури пропонує повернути техогляд з 2019 Фото: техогляд

Нові легкові автомобілі будуть підлягати перевіркам вперше через 4 роки після державної реєстрації

Міністерство інфраструктури України пропонує ввести обов'язкову перевірку технічного стану легкових автомобілів і причепів (у тому числі приватних), починаючи з 2019 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"В Україні запрацює нова сучасна система перевірки придатності транспортних засобів до експлуатації. З моменту прийняття розробленого Мінінфраструктури законопроекту нововведення будуть вступати в силу поступово, протягом 2015 - 2022 років. В першу чергу, вони будуть стосуватися комерційних транспортних засобів, які здійснюють перевезення вантажів і пасажирів", - наголошується в повідомленні.

Планується, що перевірки будуть виконувати спеціально підготовлені експерти на пунктах технічного контролю. Приватні легкові автомобілі необхідно буде вперше провести огляд у період з 01.11.2019 за 28.02.2021 року. Нові легкові автомобілі будуть підлягати перевіркам вперше через 4 роки після державної реєстрації, а далі - кожні 2 роки.

Нагадаємо, у 2011 році обов'язковий техогляд був скасований Верховною радою для особистих автомобілів. Процедура залишилася обов'язковою для транспорту, що перевозить пасажирів, таксі та автомобілів перевізників небезпечних вантажів.