ua en ru

МІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництво

МІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництво Фото: підписання Меморандуму (mtu.gov.ua)

У рамках меморандуму можливе створення спільного центру Нyperloop у Києві або Дніпрі

Міністерство інфраструктури України (МІУ) і Нyperloop Transportation Technologies у четвер, 14 червня, підписали Меморандум про взаєморозуміння і співробітництво. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

Зазначається що документ підписали головний виконавчий директор Нyperloop Transportation Technologies Дірк Алборн та міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"Нyperloop - транспорт нового покоління, який дасть світу нечувану швидкість, нечувані можливості, нечувані технології. Одним із підсумків візиту Дірка Алборна є наш чіткий намір спільно працювати над розробкою цих нових технологій - саме про це і говорить підписаний сьогодні Меморандум. Сподіваюсь, найближчим часом буде відкрито центр, який буде займатися не тільки Нyperloop, але й новими матеріалами, новими складовими компонентами сучасного транспорту світу", - сказав Омелян.

МІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництвоМІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництвоМІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництвоМІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництвоМІУ та Нyperloop підписали Меморандум про співробітництво

Фото: підписання Меморандуму (mtu.gov.ua)

Відомо, що сторони також обговорили питання розвитку швидкісного транспорту, зокрема, транспортної системи Нyperloop, а також впровадження інновацій та систем штучного розуму в транспортній галузі.

"По-перше, ми будемо спільно розробляти технологію, по-друге, ми домовилися про спільний пошук інвесторів для цього проекту, він повинен бути комерційно успішним", - додав Омелян.

Він також висловив сподівання, що сторони меморандуму зможуть створити спільний центр в Україні.

"Локація буде або в Києві, або в Дніпрі, над цим працюємо", - уточнив міністр.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян в ході робочого візиту в Словенію заявив, що Україна стане важливим учасником міжнародних транспортних коридорів. Омелян підкреслив, що Міністерство інфраструктури прагне поліпшити транспортні зв'язки між Україною і ЄС для стимулювання торгівлі, інвестицій, створення нових робочих місць та економічного зростання.