ua en ru

Мінінфраструктури має намір запровадити 3 проекту капітального ремонту стратегічних автошляхів вартістю 1,43 млрд дол

Міністерство інфраструктури України в рамках співпраці з міжнародними фінансовими організаціями (Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк і Міжнародний банк реконструкції та розвитку) має намір впровадити три проекту капітального ремонту стратегічних автошляхів вартістю 1 млрд 431 млн дол. Про це повідомляє прес-служба Мініфраструктури.

Зокрема міністерство веде переговори про продовження модернізації міжнародних транспортних коридорів, таких як: частини автомобільних доріг М-03 (Київ-Харків), яка орієнтовно вимагає 650 млн дол.; М-05 (Київ-Одеса), оціночною вартістю 200 млн євро; і М-01 (Київ-Чернігів), яка вимагає 400 млн євро.

Крім того, зараз ведуться переговори про розширення співпраці з міжнародними фінансовими установами та залучення їх до розвитку автомобільних доріг: Знам'янка - Луганськ - Ізварине, на ділянці Донецьк - Дніпропетровськ - Київ, довжиною 217 км і оціночною вартістю 10,5 млрд грн; Дніпропетровськ - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка, довжиною 148 км, для завершення якого необхідно 7,4 млрд грн; автомагістраль у м. Запоріжжя з двома внеклассовой мостами через Дніпро, довжиною 9,1 км, у тому числі: 7 розв'язок і 26 споруд. Для завершення першого пускового комплексу виділено 800 млн грн.