ua en ru

Мінінфраструктири має намір збільшити кількість пасажирів бюджетних авіакомпаній до 5 млн, - Колесніков

Міністерство інфраструктури України має намір збільшити кількість пасажирів бюджетних авіакомпаній до 5 млн. Відомство продовжує переговори з провідними світовими бюджетними авіакомпаніями - з Ірландії, Іспанії, Італії, Франції. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков під час відкриття нового міжнародного терміналу в аеропорту "Київ" (Жуляни), повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"За останній рік кількість low-cost пасажирів збільшилась вдвоє - із 300 тисяч до 600 тисяч. Наша ціль - за 2,5 роки прийти до 5 млн", - сказав Борис Колесніков.

За його словами, для досягнення цієї мети Міністерство інфраструктури прагне співпрацювати з усіма охочими авіакомпаніями, зокрема наразі на завершальному етапі переговори з перевізниками з Іспанії, Італії, Франції.
Борис Колесніков повідомив, що ірландська бюджетна авіакомпанія Ryanair нині готова виконувати прямі польоти Київ-Дублін. Також дозвіл на прийом рейсів Ryanair з України дав Лондон. Для інших маршрутів - ця компанія повинна або створити дочірнє підприємство в Україні, або домовлятися з кожною країною, до якої планується організувати рейси з України. Утім, як повідомив віце-прем'єр-міністр, Мінінфраструктури готове на рік відстрочити і дати дозвіл Ryanair працювати без дочірніх компаній.

Борис Колесніков наголосив, що для low-cost перевезень всередині країни ніяких дозволів не потрібно - бюджетні авіакомпанії лише надсилають заявку, якою повідомляють про початок польотів за певним маршрутом. "Надсилаєте заявку, наприклад, що ви починаєте польоти по маршруту Київ-Львів, і вже завтра можете починати регулярні рейси, а через годину летіти чартером", - сказав він.

Нагадаємо, в Україні пасажироперевезення в 2011 р. зросли на 1,9% - до 7 млрд пасажирів. Зокрема, авіаційним транспортом перевезено 7,5 млн пасажирів, що на 22,7% більше, ніж за 2010 р.