ua en ru

Мінінфраструктури має намір до 1 листопада завершити підготовку до зимового періоду

Підприємства, які належать до сфери управління Міністерства інфраструктури України, повинні до 1 листопада 2013 р. завершити підготовку до зимового періоду. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає його прес-служба.

"Минулої зими транспортники зазнали поразки у всіх галузях: і залізничної, авіаційної, і дорожньої. В цьому році, після такого уроку, повинна бути відпрацьована схема роботи, насамперед керівництвом кожного окремого підприємства, налагоджено взаємодію між транспортно-дорожніми підприємствами з Державною автомобільною інспекцією, Державною службою з надзвичайних ситуацій, з місцевою владою", - заявив Козак.

У свою чергу директор Департаменту безпеки Мінінфраструктури Микола Горбаха підкреслив, що темпи виконання підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери управління міністерства відповідають запланованим показникам. За його словами, це дозволить забезпечити стійке функціонування транспортно-дорожнього комплексу та поштового зв'язку.

Горбаха додав, що на сьогодні стан готовності транспортно-дорожнього комплексу до роботи в холодну пору року становить 94%, у тому числі об'єктів житлово-комунальної та соціальної сфери - 100%; виробничої - 93%; техніки та плавзасобів - 93%, накопичення технічної солі, піску та інших реагентів для боротьби з ожеледицею - 90%.

Нагадаємо, раніше в ДАІ МВС України відзначили, що підготовка дорожньо-комунальних організацій до зими вкрай незадовільна.