ua en ru

Мінінфраструктури та МВС проведуть перевірки вантажних автоперевізників

Головна державна інспекція на автомобільному транспорті Міністерства інфраструктури України та Державтоінспекція Міністерства внутрішніх справ України з 9 по 14 листопада 2011 року проведуть комплекс профілактичних заходів "Вантажний перевізник-2011". Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Задля проведення "Вантажний перевізник-2011" територіальними управліннями Головавтотрансінспекції та УДАІ ГУ МВС, УМВС сформовано додаткову кількість спільних мобільних груп, які працюватимуть на стаціонарних постах Державтоінспекції, вживаючи дієві заходи реагування до перевізників-порушників.

Графіки та реалізація перевірок складені на підставі аналізу стану аварійності серед перевізників вантажів та дотримання ними вимог транспортного законодавства. У першу чергу позаплановий контроль створеними мобільними групами відбуватиметься у тих місцях і регіонах, де були скоєнні дорожньо-транспортні пригоди і зафіксована найбільша кількість порушень вимог законодавства у сфері безпеки дорожнього руху та надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом.

Контроль на лінії та перевірки автогосподарств покликані виявити порушення перевізниками транспортного законодавства, правил перевезення вантажів, зокрема небезпечних, перевищення водіями встановлених обмежень швидкості, руху через залізничні переїзди, керування автобусами у стані сп'яніння, проходження щоденного контролю технічного стану та медичного огляду або їх фальсифікацію, недотримання вимог режиму праці і відпочинку водіїв тощо.