ua en ru

Мінінфраструктури анонсує незалежний аудит усіх українських доріг

Мінінфраструктури анонсує незалежний аудит усіх українських доріг Фото: Андрій Пивоварський

Тендер на послуги незалежних оцінювачів буде оголошений вже в серпні

Міністерство інфраструктури України анонсує проведення незалежного аудиту всіх українських доріг.Про це на прес-конференції заявив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"На основі цього звіту (звіт австрійських експертів з оцінки якості технічного обслуговування доріг у Київській області, - ред.) ми з Світовим банком розробимо тендерну документацію для проведення конкурсу на централізовану закупівлю послуги незалежного аудиту всіх українських доріг найближчим часом. Ми чекали цей звіт для того, щоб відрегулювати тендерну документацію, щоб технічне завдання більш чітко прописати в документації. Світовий банк чекає цю інформацію. Сподіваюся, що ми запустимо тендерну процедуру в серпні. І для національного рівня будуть у вересні вже відібрані незалежні оцінювачі", - повідомив він.

Також Пивоварський має намір передати звіт австрійських експертів з якості доріг у Київській області Генеральній прокуратурі України (ГПУ), щоб та оцінила ефективність методів.

"Я також зраджу цей звіт (звіт австрійських експертів з оцінки якості технічного обслуговування доріг у Київській області - ред.) в Генеральну прокуратуру. Я попрошу, щоб Генеральна прокуратура дала своє бачення того, чому ті чи інші методи використовувалися ефективно або неефективно, якісно чи неякісно", - повідомив він.

Нагадаємо, Мінінфраструктури розраховує на надходження 40 млрд грн на ремонт доріг.