ua en ru

У Мінінформполітики запевнили, що повномасштабного наступу РФ на Україну не буде

У Мінінформполітики запевнили, що повномасштабного наступу РФ на Україну не буде Фото: Фото: У Стеця проаналізували російську пропаганду

Нагнітання Росією ситуації в зоні АТО пов'язане з політичним тиском на Україну і з економічними труднощами в РФ

У Міністерстві інформаційної політики України проаналізували російську пропаганду і прийшли до висновку, що повномасштабного наступу Російської Федерації (РФ) на Україні боятися не варто. Про це йдеться на сторінці Інформаційних військ України в Facebook.

"Практика показує, що усі серйозні плани Кремля починаються з потужної пропагандистської роботи, мета якої - це поява у росіян відчуття "необхідності" запланованих дій. Не секрет, що російські найманці не здатні самостійно йти у наступ, а тому усі попередні захоплення нових територій були чітко сплановані Кремлем та чинилися підрозділами російської регулярної армії. Перед кожним таким наступом Росія створювала певне інформаційне поле, яке неважко проаналізувати", - зазначили у відомстві.

Окрім того, в Мініформполітики висловили думку, що нагнітання Росією ситуації в зоні АТО пов'язане з політичним тиском на Україну і з економічними труднощами в РФ.

"Вже досить очевидно, що Кремль хоче "вилізти" з Донбасу на вигідних йому умовах, тобто змусити Україну і світ визнати терористів як суб'єктів переговорного процесу та прописати в українській Конституції їх "недоторканість" з правом вето в зовнішній політиці України. Тому ми вважаємо, що терористи будуть збільшувати цинічні обстріли позицій ЗСУ та населених пунктів, Росія буде нарощувати військовий контингент на кордоні з Україною, але повномасштабного наступ не відбудеться, оскільки цей шантаж і залякування має мету примусити Україну погодитися на умови Росії. До цього висновку слід додати, що Путін не може дозволити собі захоплення нових територій на фоні падаючого рубля, оскільки цьому послідує миттєве посилення санкцій збоку США, а усі дії Росії по розколу ЄС в питанні санкції (згадуємо Грецію і Чехію), вже очевидно, що провалилися", - додали у відомстві.

Аналіз російської пропаганди дає підстави вважати, що повномасштабного наступу РФ не буде.Практика показує, що усі сер...

Posted by Інформаційні війська України on 18 серпня 2015 р.

Нагадаємо, за словами міністра інформаційної політики України Юрія Стеця, мультимедійна платформа іномовлення України мовитиме на Азію, Європу і Сполучені Штати Америки (США).