ua en ru

Мінінформполітики здійснює моніторинг мовлення у зоні АТО

Мінінформполітики здійснює моніторинг мовлення у зоні АТО Фото: представники Мінінформполітики та Нацради з телерадіомовлення відвідали зону АТО

Проект розвитку теле- та радіомовлення розрахований як на вільні території Донеччини, так і на тимчасово непідконтрольні Україні

У рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення здійснюється моніторинг покриття українським теле- та радіосигналом територій у зоні антитерористичної операції (АТО). Про це повідомила прес-служба Мінінформполітики.

Зокрема, під час робочої поїздки державного секретаря Міністерства інформаційної політики України Артема Біденка та члена Нацради з питань телерадіомовлення Сергія Костинського до Донецької області відбулася нарада з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Жебрівським, під час якої було узгоджено план дій щодо розвитку телекомунікаційної інфраструктури, цифрового телебачення й організації мовлення на середніх хвилях.

Зі слів Жебрівського, проект розвитку теле- та радіомовлення розрахований як на вільні території Донеччини, так і на поширення сигналу на території, тимчасово непідконтрольні Україні.

"Нам важливе комплексне покриття сигналом усієї території області. Орієнтовно до 15 травня і ми, і Нацрада з питань телерадіомовлення, і Міністерство інформаційної політики пропрацюємо всі робочі питання та вийдемо із робочим проектом", - зазначив він.

Біденко у свою чергу розповів, що відповідно до рішень Комісії з відновлення мовлення проводиться додатковий моніторинг населених пунктів і лінії розмежування.

Костинський же розповів про перспективу розвитку цифрового телебачення у регіоні.

"Новий план розвитку мовлення, розроблений комісією на 2017 рік, здатний перетворити регіон на лідера і щодо запровадження цифрового телебачення", - переконаний він.

Нагадаємо, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України розробила проект блокування сепаратистського мовлення в зоні проведення АТО на Донбасі.