ua en ru

Мінінформполітики призначило Костинського радником з Криму

Мінінформполітики призначило Костинського радником з Криму Сергій Костинський

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець призначив радником з питань інформаційної політики Криму експерта ГО "Кримський інститут стратегічних досліджень" Сергія Костинського. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінінформполітики.

Як зазначив Юрій Стець, ключовими завданнями Сергія Костинського стануть забезпечення протидії згортанню свободи слова в Криму та поширення українських ЗМІ в кримському інформаційному просторі. Зокрема, радник Міністра інформаційної політики з питань Криму буде працювати над актуалізацією кримської теми у національних, регіональних медіа і над організацією "експорту" інформаційного контенту про Крим за межі України.

Повідомляється, що рішення про призначення прийнято за рекомендацією представників телеканалів "Чорноморська телерадіокомпанія", "Соціальна країна", радіостанції "Громадське радіо", інформаційного агентства "Голос Криму" та на підставі рекомендації уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу, народного депутата Мустафи Джемілєва.

Сергій Костинський є кримським політичним експертом, який очолював дослідницьку організацію "Фонд стратегічного консалтингу", і був змушений покинути АР Крим у зв'язку з її окупацією. На посаді радника МІП він буде відповідати за співпрацю з кримськими журналістами, експертами та громадськими діячами, які працюють на материку, а також за формування основних напрямів інформаційної політики щодо Криму.

Нагадаємо, раніше міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив про створення двох українських телеканалів.