ua en ru

У Минінформполитики наполягають на присутності українських ЗМІ в місії ОБСЄ на Донбасі

У Минінформполитики наполягають на присутності українських ЗМІ в місії ОБСЄ на Донбасі Юрій Стець

В Міністерстві інформаційної політики України хочуть, щоб українські та міжнародні журналісти були присутні в екіпажах місії ОБСЄ на сході України. Про це в ході експертної ради заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я розмовляв сьогодні з Валерієм Чалим - заступником Голови Адміністрації Президента з міжнародних питань. У нас буде діалог з представниками місії ОБСЄ, щоб з їх екіпажами були присутні журналісти... Для того, що журналісти могли інформувати суспільство яким чином і що відбувається на сході, порушуються домовленості з тієї сторони. Ми сьогодні про це говорили, і я сподіваюся, що ми дійдемо згоди з представниками місії ОБСЄ, і в цих екіпажах з'являться і наші і міжнародні журналісти. Важлива частина того, що ми робимо - це має бути співпраця під час військових конфліктів, антитерористичних операцій, воєн і будь-яких збройних конфліктів між військовими і журналістами", - заявив Стець.

За його словами, ті прес-карти, які існують для журналістів в зоні АТО зараз не працюють на 70%.

"Мій радник Олександр Бригинець з журналістами проїхав по периметру і ці прес-карти, які ми робили... вони відсотків на 70 зараз не працюють, тому що військові, виконуючи свою місію, говорять про те, що туди ходити не можна і туди ходити не можна. Очевидно, тому що немає правил виписаних в документі", - розповів міністр.

"Це один з тих документів, які ми повинні розробити, коли один одному журналіст і військовий не будуть заважати, а навпаки будуть допомагати", - додав Стець.

Нагадаємо, місія ОБСЄ перевіряє відведення важкої техніки на Донбасі.