ua en ru

В Мінінформполітики анонсували відкриття двох телевеж на Донбасі до кінця 2017 року

В Мінінформполітики анонсували відкриття двох телевеж на Донбасі до кінця 2017 року Фото: телевежа

Телевежі побудують у Бахмутівці та Покровську

На Донбасі, в Бахмутівці та Покровську, до кінця 2017 року побудують телевежі, які транслюватимуть українські канали. Про це заявив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко в ефірі "5 каналу".

"В Луганській області цього року заплановано вежа в Бахмутівці, яка закриє білу пляму, і ми фактично приберемо можливість слухати чи бачити терористичне ТБ чи радіо. Друга біла пляма вирішується побудовою вежі в Покровську", - розповів він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у грудні 2016 року у Донецькій області офіційно відкрили відновлену телевежу на Карачуні. Вежа була знищена 1 липня 2014 року проросійськими бойовиками. Сигнал сягає на 63 км, і згідно з картою місцевості досягає до Горлівки.

За словами Біденка, метою відновлення телевежі на Карачуні було не створити можливість трансляції на окупованій території, а "закрити білі плями на тих територіях, які ми контролюємо, де населення готове дивитися українські новини і люди розуміють, що відбувається насправді".