ua en ru

Мінгареллі: в Україні стартує кампанія для інформування про переваги співпраці з ЄС

Мінгареллі: в Україні стартує кампанія для інформування про переваги співпраці з ЄС Фото: прапори України та ЄС (twitter.com/VGroysman)

Кампанія включає пріоритетні теми для ЄС в Україні

Представництво Європейського Союзу (ЄС) в Україні запускає всеукраїнську комунікаційну кампанію "Moving Forward Together / Прямуємо разом" для інформування про переваги співпраці з ЄС. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що кампанія включає пріоритетні теми для ЄС в Україні: глибоку та всеохоплюючу зону вільної торгівлі, відновлення сходу та децентралізацію.

"Ми розпочали загальнонаціональну комунікаційну кампанію з метою продемонструвати переваги співпраці України та ЄС для українців вже сьогодні. Ми хочемо, щоб громадяни цієї країни знали про підтримку ЄС та використовували можливості, які надають наші проекти, наприклад, молоді, бізнесу чи культурним та освітнім інституціям", - заявив голова Представництва ЄС в Україні посол Х'юг Мінгареллі.

За його словами, у партнерстві з українським урядом таке співробітництво призведе до позитивних змін та поліпшить життя українських громадян.

Зазначається, що Україна є пріоритетним партнером, якому ЄС надав понад 12 млрд євро за останні 3 роки. Однак, згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, проведеним у грудні 2017 року, 77% українців не знають про програми ЄС в Україні.

Кампанія розпочнеться 12 березня.

Нагадаємо, сьогодні, 12 березня, Рада ЄС продовжила на півроку санкції проти Російської Федерації за дії, що підривають територіальну цілісність України, зокрема - анексію Криму.