ua en ru

ЄС продовжив санкції проти 150 громадян і 38 компаній Росіїї за анексію Криму

ЄС продовжив санкції проти 150 громадян і 38 компаній Росіїї за анексію Криму Фото: ЄС продовжив санкції проти РФ (EU_Commission/twitter)

Санкції продовжують на півроку

Рада Європейського союзу (ЄС) продовжила на півроку санкції проти Російської Федерації (РФ) за дії, що підривають територіальну цілісність України, зокрема - анексію Криму. Відповідне рішення було прийнято в понеділок, 12 березня, передає прес-служба Ради ЄС.

"12 березня 2018 року Рада продовжила обмежувальні заходи відносно дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України ще на шість місяців, до 15 вересня 2018 року. Ці заходи складаються з заморожування активів та обмежень на поїздки. Вони продовжують застосовуватися до 150 осіб і 38 суб'єктів", - зазначено в повідомленні Ради.

Повідомляється, що оцінка ситуації не виправдовувала зміни режиму санкцій. Інші заходи ЄС, що діють у відповідь на кризу в Україні, включають:

  • економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори російської економіки, які в даний час діють до 31 липня 2018 року;
  • обмежувальні заходи у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, обмежену територією Криму і Севастополя, в даний час діє до 23 червня 2018 року

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп продовжив на 1 рік національну надзвичайну стратегію проти Росії через її анексію Криму і агресію в Україні.