ua en ru

У Мінфіні розповіли, коли розпочнеться приватизація Ощадбанку 

У Мінфіні розповіли, коли розпочнеться приватизація Ощадбанку  Фото: Ощадбанк (Андрій Коваль, РБК-Україна)

Після затвердження законопроекту про створення спостережної ради розпочнеться активна фаза співпраці банку з ЄБРР

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може розпочати процес входження в капітал "Ощадбанку" після ухвалення проекту закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей управління державними банками". Про це сьогодні під час конференції щодо реформування державних банків заявила заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фактично тільки затвердження законопроекту 7180, про створення спостережної ради (проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей управління державними банками" - ред.) - це єдине, що стримує нас від переходу в активну фазу співпраці "Ощадбанку" з ЄБРР", - заявила Маркарова.

При цьому вона нагадала, що наприкінці 2017 року була укладена угода щодо залучення Міжнародної фінансової корпорації з групи Світового банку до приватизації державного Укргазбанку.

"Можливо, навіть у цьому році зможемо порадувати і себе, і ринок позитивною новиною", - зазначила Маркарова.

Нагадаємо, 23 лютого голова правління "Ощадбанку" Андрій Пишний повідомив, що поступове включення поки ще державного "Ощадбанку" у систему Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) буде відбуватися паралельно з процесом входження до складу його акціонерів ЄБРР.