ua en ru

У Мінфіні розповіли, які області лідирують в залученні іноземних інвестицій

У Мінфіні розповіли, які області лідирують в залученні іноземних інвестицій Фото: Оксана Маркарова

У лідерах виявилися Львівська, Івано-Франківська та Вінницька області

Львівська, Івано-Франківська та Вінницька області лідирують у залученні іноземних інвестицій. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповіла урядовий уповноважений з питань інвестицій - перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

"Лідирують (у залученні інвестицій, - ред.) Львівська, Івано-Франківська, Вінницька області. Ми скоро запустимо дуже цікавий проект - інвестиційний монітор, який буде відслідковувати інвестиційну привабливість регіонів. Це як раз і буде моніторинг ефективності місцевих органів влади, з точки зору їх ставлення до інвесторів. Буде близько 10-15 критеріїв, які стосуються підключення, ліцензування, податків. Оцінювати буде сам бізнес", - пояснила Маркарова.

При цьому, за її словами, є області, які дійсно лідери, а є регіони і міста, де інвестиціями взагалі не займаються. Частково ця проблема пов'язана з кадрами.

"Не всі розуміють, що їм це дасть. У нас, на жаль, різний рівень керівництва в деяких регіонах", - зазначила перший заступник глави Мінфіну.

Нагадаємо, Оксана Маркарова також розповіла, що Офіс залучення та підтримки інвестицій знаходиться на фінальній стадії розробки списку потенційних інвесторів в Українську економіку.