ua en ru

У Мінфіні пояснили, як буде відбуватися монетизація субсидій

У Мінфіні пояснили, як буде відбуватися монетизація субсидій Фото: Мінфін пояснив суть монетизації субсидій (фото з відкритих джерел)

План включає три етапи

Міністерство фінансів пояснило суть процесу монетизації субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідна інформація опублікована на сторінці відомства у Facebook.

Зокрема, Мінфін розробив процедуру, монетизації, яка включає три етапи.

На першому планується монетизувати розрахунки на рівні компаній-постачальників послуг, зокрема, ввести прямі розрахунки прямі розрахунки Держказначейства з підприємствами. Виконавцям послуг надасться можливість самостійно вибирати постачальника послуг і право розрахунку "живими" грошима.

Наступним кроком реформи стане впровадження основних нововведень у фінансову систему держави, зокрема встановлення чітких строків розрахунків за субсидіями.

І на останньому етапі заплановано впровадження процесу монетизації на рівні самих домогосподарств.

Так, споживачам субсидія буде нараховуватися за фактично спожиті послуги.

Проект з монетизації субсидій готовий і зараз обговорюється громадськістю (http://bit.ly/2wh4UNW). #Мінфін розробив ко...

Опубліковано Міністерство фінансів України 23 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив про те, що Міністерство фінансів України завершило розробку проекту постанови, який вводить монетизацію субсидій на рівні теплокомуненерго (ТКЕ).