ua en ru

Мінфін: В Україні у 2011 р. пряме фінансування місцевих бюджетів з держбюджету зросте на 15,5 млрд грн

В Україні у 2011 р. пряме фінансування місцевих бюджетів з державного бюджету зросте на 15,5 млрд грн. Про це сьогодні на брифінгу наголосив міністр фінансів України Федір Ярошенко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Державним бюджетом України на 2011 р. повною мірою реалізуються можливості, надані бюджетною реформою для забезпечення фінансової самостійності місцевих бюджетів. За рахунок перерозподілу доходів та видатків тільки пряме фінансування збільшення фінансового ресурсу місцевих бюджетів буде становити у 2011 р. більше 15,5 млрд грн. На 10,6 млрд грн збільшено субвенції місцевих бюджетів. Завдяки переходу до місцевих бюджетів доходів від сплати єдиного податку буде в 3,6 рази збільшено доходи до бюджетів розвитку місцевих бюджетів. Тобто цей показник наступного року становитиме 4,2 млрд грн", - наголосив Ф.Ярошенко.
За його словами, відповідна частка бюджетів у розвитку зросте з 15% до 37%.
Він також наголосив, що бюджет наступного року забезпечить "створення належних умов для регіонального розвитку та імплементації бюджетної реформи, податкової реформи".