ua en ru

Мінфін у 2012 р. продовжить впровадження середньострокового прогнозування держбюджету

Міністерство фінансів України у 2012 р. продовжить впровадження середньострокового прогнозування держбюджету. Про це повідомляє прес-служба Міністерства.

13 січня відбулося засідання колегії Міністерства фінансів, де було підбито підсумки роботи за 2011 рік та визначено стратегічні плани на перспективу. Перш за все міністр фінансів Федір Ярошенко зазначив, що 2011 рік був орієнтований на виконання завдань, які визначені Національним планом дій щодо впровадження Програми економічних реформ Президента. Серед них необхідно виділити: створення стабільної системи управління державними фінансами; забезпечення стійкого економічного зростання; гарантоване виконання державою своїх соціальних зобов'язань.

Переходячи до основних завдань Міністерства фінансів у 2012 році, Ярошенко виділив наступні: розвиток середньострокового бюджетного прогнозування; реалізацію соціальної політики держави, спрямовану на зростання рівня життя громадян; удосконалення управління державними фінансами на інноваційних принципах, в тому числі і державним боргом; вдосконалення міжбюджетних відносин, створення умов для сталого розвитку територій та вирішення стратегічних регіональних завдань.

"Наша стратегічна ціль залишається незмінною - створення умов сталого економічного зростання для забезпечення входження України протягом наступних 10 років до числа 20-ти найбільш економічно розвинених держав світу шляхом реформування державних фінансів та успішної реалізації державних реформ в інших сферах, ініційованих урядом", - підсумував міністр фінансів.