ua en ru

Мінфін України наполягає на знятті з 2015 р. режиму звільнення від ПДВ експорту зерна

Міністерство фінансів України наполягає на знятті з 1 січня 2015 р. режиму звільнення від ПДВ експорту зерна.

Міністерство фінансів України наполягає на знятті з 1 січня 2015 р. режиму звільнення від ПДВ експорту зерна. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак під час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій.

"Ми наполягаємо на тому, щоб з 1 січня 2015 р. буз знятий режим звільнення від оподаткування податком на додану вартість з експорту зернових і технічних культур. Ми наполягали на цьому ще тоді - 27 березня (коли розглядалися у ВР зміни до держбюджету на 2014 р.). Тоді ми не змогли добитися цього. Зараз хочу пояснити, що така дотація буде непосильною для державного бюджету", - заявив Шлапак.

Нагадаємо, у березні 2014 р. Кабінет міністрів пропонував Верховній Раді України не повертати ПДВ при експорті зерна. Однак ця пропозиція не знайшла підтримки у депутатів. В ході розгляду змін до держбюджету на 2014 р. в сесійному залі парламенту, було прийнято рішення, що з 1 квітня 2014 р. по 1 жовтня 2014 р. діє редакція, запропонована урядом (ПДВ не відшкодовується нікому). Далі, з 1 жовтня 2014 р. (під новий урожай) на відшкодування ПДВ при експорті зерна можуть розраховувати безпосередні сільгоспвиробники і перші покупці.