ua en ru

Мінфін гальмує перегляд розпорядження про блокування госпдіяльності "Укртранснафти"

Мінфін гальмує перегляд розпорядження про блокування госпдіяльності "Укртранснафти" Фото: Пасішник повідомив, що "Укратранснафта" буде писати роз'яснення

У Мінфіні вимагають надати інформацію щодо проведеної оцінки вартості технологічної нафти

Міністерство фінансів України гальмує перегляд розпорядження від 2009 року, блокуюче господарську діяльність ПАТ "Укртранснафта". Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні РБК-Україна.

"З метою захисту економічних інтересів держави при здійсненні ПАТ "Укртранснафта" комерційних операцій з нафтою, яка використовується для виробничо-технологічних потреб, необхідно підтвердження правових підстав щодо можливого витіснення технологічної нафти ПАТ "Укртранснафта" та надання інформації щодо проведеної оцінки вартості технологічної нафти", - йдеться в документі


"Мінфін блокує скасування розпорядження Тимошенко за комерційними операціями з технологічною нафтою! Яке може бути відчуження, якщо для продажу нафти нам у будь-якому випадку згідно ст. 7 закону про трубопровідний транспорт для цього потрібно рішення Кабміну. Ми ж плануємо змінювати одні сорти нафти на інші в трубопроводах і за підсумком отримати такі ж обсяги нафти технологічної, але інших сортів, - ні про яке відчуження, мова не йде", - сказав РБК-Україна перший заступник гендиректора ПАТ "Укртранснафта" Андрій Пасішник.

Мінфін про блокування госпдіяльності "Укртранснафти"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укртранснафта" звернулася до уряду з проханням про внесення змін до розпорядження від 2009 року, блокуючу господарську діяльність підприємства.

Перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів 8 серпня 2016 року, будучи в. про. прем'єр-міністра України, розпорядився розглянути проект про внесення змін вищевказане розпорядження.

Пізніше, 10 серпня 2016 року, внести зміни у відповідне розпорядження Кабміну запропонувало Міністерство енергетики та вугільної промисловості України.