ua en ru

Мінфін США вивів турецьку "дочку" Свербанку з-під санкцій

DenizBank і структури, що належать йому на 50% і більш, зможуть укладати угоди з американськими компаніями та особами.

DenizBank і структури, що належать йому на 50% і більш, зможуть укладати угоди з американськими компаніями та особами.

Мінфін США вивів з-під санкцій турецький DenizBank, який з вересня 2012 року на 99,85% належить Свербанку, випливає з документа під назвою "Генеральна ліцензія №3", опублікованого американським Управлінням з контролю за іноземними активами.

Управління дозволило DenizBank і структурам, що належить йому на 50% і більш, укладати угоди з американськими фінансовими організаціями і компаніями. Ця міра не поширюється на угоди з іншими організаціями та особами, які підпали під дію санкцій США.

У вересні Вашингтон розширив секторальні санкції проти Росії, введені влітку 2014 року із-за кризи на Україні. В американський чорний список, куди з липня входили Банк Москви, Газпромбанк, Россельхозбанк, Внєшекономбанк і ВТБ, був включений і Свербанк.

Громадянам і компаніям США було заборонено купувати нові облігації цих російських банків з термінами обігу більше 30 днів, а також надавати їм кредити.

Нові санкції Євросоюзу, введені у вересні 2014 року, також були спрямовані проти Сбербанку, ВТБ, Газпромбанку, Россельхозбанка і Зеба. Ключовим посиленням стала заборона на кредитування увійшли в список держбанків на строк понад 30 днів. Попередній раунд санкцій встановлював аналогічні обмеження, але максимальний термін становив 90 днів.

Свербанк придбав 99,85% акцій у вересні 2012 року, повідомляється на офіційному сайті російської фінансової структури. Ця угода стала найбільшою в 172-річної історії банку. DenizBank входить в десятку найбільших приватних банків Туреччини і управляє 599 офісами в країні і ще 15 за кордоном. Банк обслуговує 5,4 млн клієнтів.

Нагадаємо, раніше Обама заявив, що США готові скасувати санкції проти РФ, якщо Росія змінить курс щодо України.
.